Rolex är ett av världens mest lyxiga klockmärken och kostar från 60 000 kronor. Men även om man i folkmun talar om Rolex i former likt ”ingen kan ha råd med en Rolex” eller ”Rolex-klockorna är så förbaskat dyra” finns det klockor som är mycket dyra i jämförelse med Rolex.

 

Varför är Rolex ett dyrt klockmärke?

Rolexklockor är tillverkade av kvalitetsmaterial och marknadsavdelningen har lyckats sälja in frasen; ”har man en Rolex så har man lyckats i livet” på ett extremt effektivt sätt. Att äga en Rolex är dock få förunnat, men om ditt klockintresse är stort kan du med fördel skaffa en Rolex.

 

Vad kostar den billigaste Rolex-klockan?

Oyster Perpetual är den billigaste fabriksnya Rolex-klockan i Sverige, och kostar från 60 till 100 000 kronor på klockåterförsäljare likt Chrono 24. Den billigaste begagnade Rolex-klockan är Rolex Datejust 1, som i regel kostar från 20 till 40 000 kronor på andrahandsmarknaden.

 

5 populära Rolex-klockor

 

1. Rolex Oyster Perpetual

Kostar i nyskick från cirka 60 000 till 100 000 kronor. Klockor i denna serie är tillverkade i rostfritt stål, och är vattentäta ner till 100 meter. Urverket är av lika hög kvalitet i jämförelse med dubbelt så dyra Rolex-klockor, vilket innebär att denna klocka ger dig mycket Rolex för pengarna.

 

2. Rolex Explorer

Kostar i nyskick cirka 60 000 till 130 000 kronor. Rolex Explorer har ett klockglas i safir, och är en självdragande mekanisk klocka. Om du vill veta mer om hur alla olika klockor fungerar, ta gärna del av den guide som vi publicerat på denna webbsida.

 

3. Rolex Datejust II

Rolex Datejust II kostar i nyskick cirka 110 000 till 220 000 kronor. Datejust II introducerades år 2009, och är logiskt nog en direkt efterföljare till den första Rolex Datejust-klockan. Denna klocka är marginellt mer stöttålig i jämförelse med andra Rolex-klockor.

 

4. Rolex Submariner

Rolex Submariner kostar i nyskick cirka 120 000 till 250 000 kronor. Klockan är vattentät ner till 100 meter, och har i likhet med Rolex Datejust II en extra tålig konstruktion vilket innebär att även denna Rolex-klocka lämpar sig väl för utomhusaktiviteter likt snorkling.

Rolex Submariner

 

5. Rolex Milgauss

Rolex Milgauss kostar från cirka 100 000 till 120 000 kronor, och lämpar sig bäst för ingenjörer och forskare som ofta kommer i kontakt med elektromagnetiska fält. Detta då Rolex Milgauss är utrustad med ett hölje som skyddar mot elektromagnetiska fält på upp till 1 000 Gauss.

 

Ska man köpa en begagnad Rolex?

Om du ämnar köpa en billig Rolex ska du inte leta på begagnatmarknaden. Mer specifikt är det vanligt att Rolex-klockor behåller eller rentav ökar i värde över tid, så i många fall är det billigare ett köpa en ny Rolex i jämförelse med att köpa en begagnad.

Om du exempelvis köper en begagnad Rolex Submariner som ökat i värde är möjligheten stor att samma klocka blir än mer värdefull. Du kan dock räkna med att Rolex-klockor i undermåligt skick är billiga, men det är i regel en dålig idé att köpa en Rolex som inte är i bra skick.

 

Är Rolex en prisvärd klocka?

Ja. I den mån att Rolex-klockor ofta ökar i värde samt är billigare än klockor från världens mest påkostade klockmärken är det i regel en god idé att köpa en Rolex såvida din ekonomi tillåter det. Som både vi och Thatwatchcompany bekräftar är en Rolex en god investering.