Köpa klocka kontant, med privatlån eller genom avbetalning?

Att köpa en mer exklusiv klocka är en investering för livet. För många innebär det en form av finansiering då många ej har råd att betala kontant eller sparat kapital. Läs mer om de fyra olika finansieringsalternativen nedan: 

  • Att köpa en klocka kontant
  • Köpa en klocka genom ett privatlån
  • Köpa klocka på avbetalning
  • Populära klockor som du kan köpa på avbetalning

Köp din klocka kontant

Om du har möjlighet att köpa din klocka kontant och betala hela klockans kostnad på en och samma gång är detta oftast det bästa alternativet. Om du vill uppnå denna typ av finansiering kan det vara bra att sätta upp ett sparmål. Antingen sparar du i kontanter eller så så kan du investera dina pengar på xempelvis på börsen. Således kan du ha råd med klockan fortare. Alternativt kan du köpa en billigare klocka och försöka sälja den till ett dyrare pris (då har du en klocka under tiden). 

Ta ett klocklån för att finansiera ditt köp

Det är också möjligt att ta ett lån för att finansiera ditt klockköp. Det är viktigt att du först ser över din ekonomiska situation och räknar med räntekostnad och eventuella avgifter. Det finns inget specifikt klocklån utan du måste ansöka om ett privatlån eller blancolån.

Om du ska ansöka om ett privatlån är det viktigt att jämföra olika alternativ då räntor och avgifter hos en lånejämförelsesajt, då dessa kan skilja sig markant åt. Isåfall använd en välkänd och etablerad jämförelsetjänst för lån, exempelvis Lånea, Sambla eller Enklare – läs mer hos Lånea. Oftast sträcker sig privatlån från 1 000 kronor upp till 300 000 kronor. Det är dock din kreditvärdighet och inkomst som avgör hur mycket du kan låna. Det kan dessutom vara svårare att bli beviljad ett privatlån om du motiverar att du ska använda pengarna till ett klockköp. 

Köpa klocka på avbetalning – så fungerar det

Många butiker ger dig möjlighet att delbetala din klocka i din egen takt. De flesta återförsäljare ger dig möjlighet att välja en tjänst som Klarna där ett av alternativen är delbetalning. Dessa betalningsleverantörer kommer även att göra en kreditupplysning innan du blir godkänd för avbetalning. Det gör det svårt för den som till exempel har skulder eller betalningsanmärkningar.

Om man tar ett räkneexempel har Klarna en effektiv ränta på 29,22 %. Det betyder att om du köper en klocka för 20 000 kronor skulle din månadsavgift landa på 2 154 kronor (i 12 månader) Det innebär också att du i slutändan betalar 23 163 kronor, totalt.

Köp en Rolex på avbetalning

Rolex är ett av världens mest exklusiva klockmärken och kommer ursprungligen från Schweiz. Idag säljs deras klockor över hela världen och bärs av allt från affärsmän till idrottsstjärnor. Priserna börjar på cirka 60 000 kronor och sträcker sig över 100 000 kronor. Rolexklockor har blivit kända för sin höga kvalitet och den stilrena och tidlösa designen. Det finns flera återförsäljare i Sverige som erbjuder Rolex på avbetalning där du snabbt och enkelt kan skicka in din ansökan. Vi rekommenderar att du alltid vänder dig till en auktoriserad återförsäljare när det handlar om klockor i denna prisklass.

Köp en Tag Heuer på avbetalning

Tag Heuer är ytterligare ett klockmärke från Schweiz som främst är kända för att ligga bakom tekniska innovationer som vattentäta klockor och tidtagning. På grund av detta har deras klockor varit starkt förknippade med idrott och de är bland annat officiell tidtagare för tävlingarna i Formel 1. Idag gör de klockor både för dam och herr med sportig eller klassisk design. Tag Heuer ligger i en betydligt lägre prisklass än Rolex och du kan hitta modeller för cirka 10 000 kronor. Många återförsäljare ger dig fortfarande möjligheten att köpa din Tag Heuer på avbetalning via en fristående betalningsleverantör.

Köp en Brietling på avbetalning

Breitling är ytterligare en schweizisk tillverkare som är känd för sina exklusiva armbandsur och klockor. Redan 1915 specialiserade de sig på att tillverka olika former av armbandsur och de har bland annat varit officiell leverantör till Royal Air Force. Breitlings klockor ligger mitt emellan Rolex och Tag Heuer när man kollar på priset. Många av deras modeller går att köpa för cirka 30 000 kronor och finns i både dam- och herrmodeller.

FAQ – Vanliga frågor

Kan jag ta privatlån för att köpa klocka?

Ja, du kan bli beviljad ett lån för att köpa klocka. Vad som avgör om du blir beviljad lånet är din ekonomiska situation, klocka du ska köpa och vilken försäkring du ska teckna. 

Kan jag köpa klocka på avbetalning?

Ja, du kan köpa klocka på avbetalning. Många klockförsäljare erbjuder avbetalningstjänsten. Se över ränta och avgifter för avbetalning, då slutsumman oftast blir mycket högre än vad klockan egentligen kostar.