Tumregeln säger att du ska ha din klocka på din icke-dominanta hand. Om du är högerhänt ska du ha din klocka på vänster hand, och om du är vänsterhänt ska du ha din klocka på höger hand. Din klocka håller i regel längre såvida du bär den på din icke-dominanta hand.

Det faktum att du ofta hälsar på andra människor, öppnar dörrar samt slår emot allehanda objekt med din dominanta hand, innebär att din icke-dominanta hand lämpar sig bäst för att bära din klocka konstaterar True Facet.

 

Om man är högerhänt, kan man bära klockan på höger hand då?

Ja. Att du ska bära din klocka på din icke-dominanta hand är endast ett råd. Om du tycker det är bekvämt att använda din klocka på din dominanta hand, i detta fall din högra hand, ska du göra det. Att normen är att inte ha sin klocka på sin dominanta hand kan du helt sonika strunta i.

 

Läs mer: Här listas världens dyraste klockor.

 

Bör jag alltid ha klockan på den hand jag själv behagar?

Nej, det finns undantag. Så kallade “Destroklockor” (Italienska för högerklockor) är designade på ett sätt som innebär att alla viktiga funktioner syns bäst såvida du har klockan på din högra hand. Även här väljer du själv vilken hand som är mest lämplig, men att bära Destroklockor på vänster hand är såväl otympligt som estetiskt fult.