Lyxklockor är dyra eftersom de har en unik design, såväl en unik historia samt i regel är tillverkade i begränsade utgåvor av klockmästare i världsklass. I den här artikeln ska vi prata mer om världens mest påkostade klockor, men innan listan presenteras i sin helhet pratar vi mer om den dyraste klockan.

 

Vilken är den dyraste klockan?

Graff Diamonds Hallucination kostar 450 miljoner kronor och är därmed världens dyraste klocka. Klockan pryds av 110-karatsdiamanter samt emeralder. De diamanter som återfinns på klockan går i ett färgschema som bland annat inkluderar ”Fancy Pink”, ”Fancy Yellow” och ”Fancy Green”.

 

Världens 7 dyraste klockor

  1. Graff Diamonds Hallucination: Kostar 450 miljoner kronor.
  2. Graff Diamonds The Fascination: Kostar 325 miljoner kronor.
  3. Breguet no. 160: Kostar 245 miljoner kronor.
  4. Chopard 205 Carat Watch: Kostar 205 miljoner kronor.
  5. Patek Phillippe Supercomplication: Kostar 195 miljoner kronor.
  6. Jacob & Co Billionaire Watch: Kostar 150 miljoner kronor.
  7. Paul Newmans Rolex Daytona: Kostar 145 miljoner kronor.

Nedan pratar vi mer om de lyxklockor som precis nämnts i större detalj.

 

1. Graff Diamonds Hallucination: Världens dyraste klocka (450 mkr)

Graff Diamonds Hallucination är en diamant- och emeraldförsedd lyxklocka som är formgiven av klocktillverkaren Graffs Monacobaserade designteam. Utöver diamanterna och emeralderna är även armbandet värdefullt, då det är tillverkat i platina.

 

2. Graff Diamonds The Fascination: En lyxklocka och en ring (325 mkr)

Graff, som är kända för att enbart tillverka lyxklockor av extremt bra kvalitet, ligger även bakom The Fascination som pryds av 152,96-karats-diamanter som kompletteras av en stor diamant på 38,14 karat som återfinns i mitten av uret. Den största diamanten kan dessutom avlägsnas från klockan, för att bäras som en ring.

 

Läs mer: Här listas världens dyraste klockmärken.

 

3. Breguet no. 160: Marie Antoinettes klocka (245 mkr)

Breguet no. 160 ska ha varit en tilltänkt gåva till Marie Antoinette från en av hennes älskare. Abraham-Louis Breguet, som klockmakaren hette, hann dock inte överräcka klockan till den franska drottningen som blev avrättad innan klockan hunnit färdigställas.

Lyxklockan återfinns numera i Mayermuseet i Los Angeles, USA.

 

4. Chopard 205 Carat Watch: Nästan 1 000 diamanter (205 mkr)

Chopard 205 Carat Watch är en påkostad tillika diamantprydd lyxklocka. På uret återfinns diamanter av högt karat i himlens alla färger. De tre största diamanterna har placerats i urets mittparti, så att de tillsammans bildar ett hjärta som går i gult, rosa och blått.

 

5. Patek Phillippe Supercomplication: En dyr lyxklocka (195 mkr)

Som WP Diamonds fastställer är Patek Phillippe Supercomplication världens femte dyraste klocka. Klockan togs som namnet antyder fram av Patek Philippe, och färdigställdes år 1933 till en rik bankir. Supercomplication var en för tiden mycket avancerad klocka, med både en evighetskalender samt månfasfunktionalitet.

 

6. Jacob & Co Billionaire Watch: Prydd av 49 juveler (150 mkr)

Du behöver faktiskt inte vara miljardär för att äga Jacob & Co Billionaire Watch, men cirka 150 miljoner kronor måste du dock ha på kontot. Klockan pryds av 260-karats-diamanter och består av totalt 167 komponenter, varav 49 juveler. Armbandet är tillverkat av vitt guld i 18 karat.

 

7. Paul Newmans Rolex Daytona: Världens dyraste Rolex (145 mkr)

Film- och motorsportstjärnan Paul Newmans Rolex Daytona-klocka var en gåva från hans fru som uppenbarligen ville att han skulle köra försiktigt. “Drive Carefully, Me”, valde frun tillika skådespelerskan Joanne Woodward att gravera in på klockan.

Paul Newman valde att donera sin Rolex Daytona-klocka till hans dotters pojkvän, som sålde klockan på auktion år 2017 varpå det högsta budet låg på 17,8 miljoner dollar som i Sverige motsvarar cirka 145 miljoner kronor. Lejonparten av försäljningsbeloppet donerades till välgörande ändamål.