Retur & byten - Klockkungarna.se

Ångerrätt

Vi tillämpar distans- och hemförsäljningslagen:
”Enligt distans­- och hemförsäljningslagen har Du som konsument rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick och  i väsentligt oförändrat skick. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.” Vi på klockkungarna.se har dock valt att gå ännu längre för våra kunder och ger därför alla kunder en förlängd ångerrätt på hela 90 dagar från att varan kommit fram.

I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar ditt köp. Ångerfristen börjar löpa den dag du tar emot varan. 

Du har inte ångerrätt om: 
Klockan inte är i väsentligt oförändrat skick eller om klockan på något annat sätt är förstörd, använd eller missbrukad. Vid repor på armbandet eller andra skador på klockan utgår ångerrätten. Du har inte heller ångerrätt om du beställer att varan ska graveras eller på annat sätt modifieras efter dina behov. Detta informeras via epost för godkännande av avtalet när en order kommit in till oss.

När du utnyttjat din ångerrätt: 
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Köparen har ansvar för varan och transporten fram tills dess att vi mottagit varan.

Skicka alltid e-post till oss innan du väljer att returnera ditt paket: info@klockkungarna.se
Vid retur betalar alltid köpare fraktkostnaderna.

Klockorna skickas till:
Klockkungarna Sverige AB
Skolgången 5
80257 Gävle.

Här måste det också framgå tydligt varför ni returnerat varorna. Vi löser inte ut postförskott.  

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du, om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss.

Återbetalningsskyldighet: 
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 90 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Se även konsumentverket riktlinjer för distansavtalslagen & E-handel.